keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Polun kiveys valmistuu

Aloitin viime vuonna alatason polun rakentamisen. Polun on tarkoitus johtaa kärhökaariportin alta kasvimaalle. Uoma tuli kaivettua ja katteen sekä sorakerroksen lisäsin syksyllä. Sora painui talven ajan ja tänä keväänä kärräsin hienompaa hiekkaa pohjan viimeistelyä varten.

Valitsin paikallisesta rautakaupasta antiikkitorikiviä, joita oli jäänyt lavanpohjallinen. Myyjä ei laatua löytänyt varastossa olevankaan, joten sain punertavat tiilet harmaiden hinnalla.


Polun aloittelua viime vuonna


Kivikuorma huhtikuussa. Valitsin täytteeksi samanvärisiä, mutta pienempiä tiiliä reunoja ja kaaria varten. Kannoin kivet alatasolle ja kulutin yhdet puutarhahanskat puhki puolessa päivässä.

 

 Eilen tein viimeisen tasoituksen laudan avulla ja ladoin polun paikoilleen. Lapset keskittyivät enemmän kahden laattojen väliin asumaan muuttaneen sisiliskon seuraamiseen. Minä pelkäsin uteliaiden liskojen nappaavan sormen päästä kiinni, kun nostelin tiiliä riehaantuneiden niittykasvien joukosta. Tai liekö niillä edes hampaita, kun pitävän vissiin enemmän kastemadoista ja ötököistä kuin puutarhurien sormista.

Polku on seitsemän metriä pitkä ja sen alussa on haara ojan reunassa olevalle kivelle. Tein haarasta kaksi tiiltä leveämmän, jotta saisin päähän pienen penkin.Polulle jääneiden luonnonkivien (jotka ovat katekankaan alla) ympärille teemme luonnonkivistä polun täytteen.Saumaus- ja perkaushommat oli tarkoitus tehdä tänään, mutta taivaalla seilaavat sadepilvet ovat eri mieltä. Josko vaikka huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti