sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Hirsikehikko käyttöön kasvimaaksi

Meidän kaivon päältä poistettiin viime kesänä jonkun edellisen asukkaan rakentama hirsimökki. Rytäkässä katto hajosi, mutta pyysin, että seinähirret säilytettäisiin.


Kuva on otettu neljä vuotta sitten ja tässä näkyy punainen kaivonkansitalo. Ei ole näin tuuheaa enää tällä kohtaa...

Kokosin kehikon muutama viikko sitten uudelleen kasvimaalle johtavan polun päähän.Hirret oli merkattu, mutta miesten ja naisten logiikka ei ole ihan samanlainen. Numeroita oli yksi, kaksi ja kolme, joten kasasin ne omiin kasoihin ja koitin keksiä kirjainten merkityksen. Aasta eteenpäin, mutta kulmittain ja kerroksittain tai jotakin. Katsoin lopulta punaisen maalin maalausjäljistä oikean järjestyksen.


Levitimme nurmikolle kaksi muovikassillista sanomalehtiä kehikon kokoiselle alalle.


Kehikkoon tuli kolme kerrosta.
 Lehtien päälle laitoin oksia ja useamman kottikärryllisen keskeneräistä lehtikompostiainesta. Samalla tuli tyhjennettyä toinen komposteista lähes kokonaan. Kätevää ja hyödyllistä.


Kuusi säkillistä pussimultaa ylimmäiseksi kerrokseksi.


Reunalla on helppo istuskella ja levätä.


Istutimme kehikkoon vesimelonin, avomaankurkun ja pikkukurpitsan taimia.

Kurpitsansiemenet keräsin viime vuonna hyvän sadon antaneesta Baby Bear lajikkeesta (cucurpita pepo Baby Bear) ja ne tekivät komeat taimet tänäkin vuonna. Avomaankurkku on Hokus ( cucumis sativus Hokus). Vesimelonia en ole koskaan kasvattanut, mutta olisihan tästä hauska saada satoa. Lajike on Sugar Baby (citrullus lanatus Sugar Baby). Kaikki saavat rönsyillä reunojen yli kiitos, jotta kehikko vain pilkistelee välistä.

Jos nämä kaikki viihtyvät, ahdasta tulee! Istutimme kulmiin vielä isoköynnöskrassin siemeniä, joiden toivon valuvan reunojen yli kaikkien muiden tavoin. Siemenpussin ohjeessa sanottiin krassin tekevän pelkkiä lehtiä liian ravinteikkaassa maassa, joten voipi olla kukkaloisto aika vähäinen tässä kompostialustaisessa penkissä. Koitetaan nyt kuitenkin!


3 kommenttia:

 1. Tulipa hieno kehikko kasvateille! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tukeva on ainakin ja toivottavasti riittävän lämmin melonillekin.

   Poista
  2. Jykevä kasvilava! Luulisi sen olevan riittävän lämmin.

   Poista