maanantai 26. toukokuuta 2014

Kasvitieteellinen puutarha

Sinä aikana, kun viime vuonna neljän kukkasen voimin kukkinut vanha omenapuu oli puhjennut kukkaan tuhansin kukkasin, me vietimme viikonloppulomaa Helsingissä.Olimme liikkeellä ilman aikatauluja ja pyörimme kaupungilla turistimielellä. Söin ensimmäisen virallisen brunssini, shoppailimme, kuuntelimme Esplanadin konserttia, istuskelimme Kaivopuiston rannan kahvilassa, poikkesimme katsomaan Tove Janssonin näyttelyä Ateneumiin ja pääsin käymään Helsingin yliopiston Kasvitieteelliseen puutarhaan.
 

Kasvihuoneet olivat hulppeita!


Lienevätkö koristekirsikoita, mutta upeasti joka tapauksessa kukkivat.Pioneita oli monen metrin seinämä ja ainoastaan tämä oli ehtinyt jo kukkaan. Varmasti mahtava näky muutaman viikon päästä.Kasvihuoneen oven ympärillä oli mahtava köynnös nimeltään sinisade. Kukka muistuttaa alaspäin roikkuvaa lupiinia. Tällainen pääsee haavelistalle!

Rautatieomepuita lammen rannassa.


Puutarhassa oli useita vesialtaita, joista yhdestä bongasin hyvän idean vesikasveille. Kuvassa vedessä on laakea ruukku multa-altaana, mutta yhtä lailla käytössä voisi olla kaivonrengas. Niitä lojuu tuolla meidän tontin laitamilla. Kottikärryt siis esiin ja raahaamaan.

 

Autonrengas puhkesi paluumatkalla, mutta eipä tuo haitannut. Oli niin mahtava sää ja onnistunut viikonloppu takana. Niin, ja mitä tekee nainen, kun autosta puhkeaa rengas? Ottaa valokuvan :)

1 kommentti:

  1. Onpa tulossa ihana kaariportti käytävineen! Porttihan on pääasia, vaikkei aitaa tai muuta rajaa olisikaan :) On näköjään ollut inspiroiva matka Helsinkiin (ja vähän Turkuunkin...).

    VastaaPoista