lauantai 21. toukokuuta 2016

Aluevaltaus karviaisilta

Tein taas listan, mitä kohtia tänä vuonna haluaisin pihapiirissä ehostaa.  Täällä on etelänpuolen rinteellä omituista ryteikköä,  joka vaikuttaa karviaiselta. Piikit ja kaikki. En tiedä onko sitä tarkoituksella istutettu kivienkoloihin, mutta nyt sai taas yksi pöheikkö lähtöpassit. Aloitin homman kottikärryillä ja totesin parin illan jälkeen, että josko peräkärry sittenkin! Piikikkäitä käppyröitä mokomat.

Sain alueen tyhjäksi ja vanhan kivimuurin reunaan syntyi selvä polun paikka, kuten olin arvellutkin. Nostin muutamia tippuneita kiviä muurin päälle, levitin kuorikatetta ja tänään viuhui vielä roundup. Meidän pikkumies kuunteli pää kallellaan,  kun kerroin, mitä mihinkin voisi istuttaa ja totesi, että sitten haravoidaan vielä tämä ruma pois. Tarkoitti siis katetta. Sieltä se totuus taas tuli, onhan tuo aika sotkun näköistä, mutta saa nyt kelvata. Laatoitetaan sitten myöhemmin...

Pitkän vaahterankannon päähän tulee jokin ihana riippuva ruukkukasvi ja sammaloituneesta putkesta teline jollekin vielä löytymättömälle. Kivienkoloihin voisi istuttaa kivikkokasveja yläreunan kuunlijoille seuraa pitämään. Muutaman hopeahärkin alun jo pistelin yläreunan multaan. Toivottavasti lähtevät kasvuun ja ryöppyävät reunalta ensi kesänä.

1 kommentti:

  1. Olet(te) kovasti ahkeroineet! Ihanaa raivata omalle pihalle kivoja uusia alueita! Kesän odotus on ihanaa!

    VastaaPoista