keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Puutarhan syksy

 Sadonkorjuun aika :) Meidän kasvihuonekaapissamme kasvoi tänä vuonna tällainen kurkku. Tomaatit näyttivät vähemmän mutanteilta ja maistuivat erinomaisilta. Vinkkinä kerrottakoon, että jos tomaatteja jäi raakileeksi, ne saa kypsymään sisällä. Leikkaa tertulle mukaan noin kymmenen sentin varsi ja tuo terttu huoneenlämpöön. Kokoa tomaatit eivät enää kasva, mutta muuttuvat punaisiksi ja makoisiksi.
 

Että minä sitten pidän vuodenajoista! Lähes violetinpunaisina yli viikon keittiön ikkunan alla hehkuneet pihlaja ja vaahtera alkavat koristella myös nurmikenttää. Haaveilen, että meillä olisi joskus kuistin ikkunalla vanhoja, käkkyräisiä pelargoneja. Edelleen uhkeasti kukkivat pelargonit pääsevät siis talveksi sisälle ja säästyvät keväällä pistokkaiden otolta.

Nämä valkoiset pelakuut ovat kolme vuotta vanhoja. Käkkyräisiä kyllä, mutta eivät tunnu korkeutta kasvavan. Tänä vuonna sain kymmenisen vaaleanpunaista yksilöä ja toivon niistäkin jonkun selviävän talven yli. Minnekähän saisin isot saviruukut talvehtimaan...
Keväällä siemenistä kylvämäni krassit kukkivat edelleen. Kaksi istutusta otti jonkin verran siipeensä kattoremontin yhteydessä katolta tippuneesta rojusta, mutta kolmas on edelleen näyttävä. Suositeltava kasvi, mutta oranssi ei ole lempivärini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti