keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Valkosuklaakakku



Viime sunnuntaina kestittiin juhlavieraita ja tein valkosuklaakakun. Leipuri kehuu nyt itseään, mutta oli mielestäni vallan hyvää... Pidän itse enemmän vaaleista kakuista kuin tummista, helposti liian makeista kakuista.

Kakku rakennettiin kahdesta pellillisestä kääretorttupohjaa, jotka kummatkin laitettiin puoliksi. Sain siis neljä kerrosta. Kerrosten väliin laitoin banaaninsiivuja ja itsetehtyä omenahilloa. Kakun kostukkeena käytin maitoa. Kun kerrokset oli kasattu kaadoin mausteeksi päälle sulaa valkosuklaata johon oli sekoitettu kermaa.

Kakun kuorrutus on muunnelma jälkiruokavaahdosta, jota kokeilin pääsiäisen aikaan.

3 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
½ tl pikakahvia
1½ rkl sokeria

Sekoita kerma, sokeri ja pikakahvi ja kiehauta seos kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seosta vähintään neljä tuntia jääkaapissa. Vaahdota.
(muunnelma Yhteishyvän 4/2013 ohjeesta Mokka-valkosuklaamousse)

 Levitin vaahdon kakun päälle ja tein sokerimassasta kukkasen koristeeksi. Ja hiukan sokeripalloja viimeistelyksi. Kahvi ja valkosuklaa sopivat yhteen, suosittelen :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti